Käyttäjätunnus

Salasana


Tilaus- ja käyttöehdot
Tilaa lisenssi
Rekisteröidy3T Opetusmultimediat
3T Riskinarvointi
Oikeuden päätökset
Muu materiaali

TS-valtuutettulisenssi
3T Kouluttajalisenssi
3T eOpisto
Asiakaskohtaiset
Monimuoto

3T Lakiseuranta
HSEQ Monitor
3T Kulttuurimittari

» TS-PÄÄLLIKKÖLISENSSI
Lisää työkaluja työsi tueksi!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!

Ympäristö- ja vesiluvat voi nyt hakea sähköisessä asiointipalvelussa

6.5.2020

Kaikkia valtion viranomaisten myöntämiä ympäristö- ja vesilupia voi nyt hakea aluehallinnon sähköisessä asiointipalvelussa. Koko hakuprosessin voi tehdä alusta loppuun asti sähköisesti.

Hakemuksen tekoa on helpotettu niin, että täytettävät kohdat ja täyttöohjeet mukautuvat valitun toiminnan mukaan. Näin luvan hakeminen on aiempaa nopeampaa ja vaivattomampaa.

Hakija hyötyy sähköisestä asioinnista myös siten, että hakemusten käsittely ja lupapäätösten rakenne on yhdenmukaistettu. Näin koko lupaprosessi on avoimempi ja ennakoitavampi.

Palvelu opastaa täyttämään hakemuksen oikein

Jos ympäristö- ja vesilupien hakeminen ei ole hakijalle tuttua, sähköinen asiointipalvelu opastaa hakijaa siinä, mitkä seikat ovat tarpeellisia asian ratkaisun kannalta.

Palvelussa on myös linkkejä lisätiedon lähteille ja avoimiin aineistoihin, joista voi selvittää hakemuksen kannalta tärkeitä tietoja.

Tulevaisuuden näkyminä yhden luukun palvelu

Sähköisessä asiointipalvelussa tieto kerätään rakenteisesti. Sen ansiosta tulevaisuudessa on mahdollista toteuttaa "yksi tieto yhden kerran" -periaatetta, jossa hakijan täytyy antaa kukin tieto vain yhden kerran ja sen jälkeen tieto on eri hakemuksissa aina valmiina käytettäväksi.

Kehitystyö mahdollistaa myös täydellisen yhden luukun palvelun kehittämisen ja yhtenäistää viranomaisten toimintatapoja. Hakemusprosessin aikana kertynyttä tietoa voidaan tulevaisuudessa hyödyntää myös valvonnassa.

Ympäristö- ja vesilupien sähköinen asiointi integroidaan osaksi Luvat ja valvonta -kärkihankkeen kansallista palvelukerrosta.

(Aluehallintovirasto)
< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin

Kommentoi uutista

Ladataan kommentteja, hetki...


Työsuojeluvaltuutettu.fi - Apua vastuulliseen ja tärkeään tehtävääsi