Käyttäjätunnus

Salasana


Tilaus- ja käyttöehdot
Tilaa lisenssi
Rekisteröidy3T Opetusmultimediat
3T Riskinarvointi
Oikeuden päätökset
Muu materiaali

TS-valtuutettulisenssi
3T Kouluttajalisenssi
3T eOpisto
Asiakaskohtaiset
Monimuoto

3T Lakiseuranta
HSEQ Monitor
3T Kulttuurimittari

» TS-PÄÄLLIKKÖLISENSSI
Lisää työkaluja työsi tueksi!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!

Työterveyshuollon etäpalvelusta on sovittava työnantajan ja työterveyshuollon kesken

12.11.2019

Kun työterveyshuollon edustaja ja asiakas ovat asioidessaan eri paikassa ja yhteydenpito toteutetaan tekniikan avulla, puhutaan työterveyshuollon etäpalveluista. "Tärkein pointti etäpalvelujen järjestämisessä on se, että asiasta on sovittu työnantajan ja työterveyshuollon kesken ja tämä kirjataan työterveyshuollon toimintasuunnitelmaan", toteaa tarkastaja Johanna Pulkkinen aluehallintoviraston (avi) työsuojelun vastuualueelta.

Työterveyshuollon etäpalveluiden tuottamiseen on laadittu kriteerit, jotka toimivat ohjenuorana myös työsuojeluviranomaiselle tarkastustoiminnassa.

Aina on pohdittava tapauskotaisesti, soveltuuko annettava palvelu etäpalveluna tuotettavaksi huomioiden hyvä työterveyshuoltokäytäntö ja ammattieettiset periaatteet. Etäpalveluiden tuottaminen edellyttää paitsi asianmukaisia tiloja ja laitteita, myös koulutettua henkilöstöä ja tietoturvasta huolehtimista.

Työpaikkaselvitys tehdään pääsääntöisesti aina konkreettisesti työpaikalla.

Työpaikkaselvitykseen liittyvä suunnittelu, palautteen anto sekä seuranta ja arviointi voidaan taas hyvin toteuttaa etänä. Etäyhteyksien hyödyntäminen antaa hyvän mahdollisuuden joustavaan yhteistyöhön myös työterveyshuoltosopimukseen liittyvissä neuvotteluissa ja niihin liittyvässä yhteydenpidossa.

(Aluehallintovirasto. Työsuojelun vastuualue)

 


< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin

Kommentoi uutista

Ladataan kommentteja, hetki...


Työsuojeluvaltuutettu.fi - Apua vastuulliseen ja tärkeään tehtävääsi