Käyttäjätunnus

Salasana


Tilaus- ja käyttöehdot
Tilaa lisenssi
Rekisteröidy3T Opetusmultimediat
3T Riskinarvointi
Oikeuden päätökset
Muu materiaali

TS-valtuutettulisenssi
3T Kouluttajalisenssi
3T eOpisto
Asiakaskohtaiset
Monimuoto

3T Lakiseuranta
HSEQ Monitor
3T Kulttuurimittari

» TS-PÄÄLLIKKÖLISENSSI
Lisää työkaluja työsi tueksi!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!

Valvontahavainto: Elementtirakentamisen turvallisuus parantui edellisestä tehovalvonnasta

5.6.2018

Elementtirakentamisen turvallisuus oli tämän kevään valvontahavaintojen mukaan selvästi viime syksyä parempi. Elementtirakentaminen oli työsuojeluviranomaisen tehovalvonnassa toukokuussa 14.-25.5.2018 koko Suomessa. Edellisen kerran vastaavaa tehovalvontaa tehtiin syyskuussa 2017 Etelä-Suomessa.

Toukokuun tehovalvonnassa tarkastettiin 40 työmaata. Tarkastushetkellä elementtikuorman purkutyö oli käynnissä 24 työmaalla, ja vain kahdelta työmaalta puuttuivat asianmukaiset putoamissuojaukset kuorman purussa. Tämä on huomattavasti paremmin kuin syyskuun valvontaiskussa, jossa kuormanpurun putoamissuojaukset olivat kunnossa alle puolella työmaista.

"Tulokset ovat hyvin lupaavia. Tavoitteena tietenkin on, että putoamissuojaus on kunnossa kaikilla elementtirakentamisen työmailla. Putoamistapaturmien seuraukset ovat usein vakavia, eikä sen suhteen pidä ottaa riskejä", kertoo ylitarkastaja Ville Lappalainen Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta.

Tehovalvonnassa tarkastettiin myös elementtien asennuksen putoamissuojaus ja elementtien varastoinnin turvallisuus. Näissä puutteita oli noin joka neljännellä työmaalla. Putoamissuojaussuunnitelma oli tehty kattavasti yli puolella valvotuista työmaista.

Elementtikuormien purkamisen turvallisuuden varmistamiseen on olemassa toimivia keinoja, joiden käyttö lisääntyy koko ajan. Syksyn ja kevään tehovalvontakampanjoiden tavoitteena oli vauhdittaa tätä kehitystä.

(Aluehallintovirasto. Työsuojelun vastuualue.)


 


< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin

Kommentoi uutista

Ladataan kommentteja, hetki...


Työsuojeluvaltuutettu.fi - Apua vastuulliseen ja tärkeään tehtävääsi